DRØMMEKAGE – en af mine favoritter

1 kage, 12 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min.
bagetid: 25 + 5 min.

Drømmekage:
1 polynesisk vaniljestang
240 g lyst rørsukker
4 æg, str M
90 g smør
2 dl mælk
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Kokostopping:
140 g smør
120 g kokosmel
100 g lyst rørsukker
100 g mørk muscovadosukker
3 spsk sødmælk

Et godt tip: I denne kokostopping er der anvendt en blanding af rørsukker og mørkt muscovadosukker fremfor den klassiske udgave med brun farin. Du kan sagtens erstatte de to slags sukker 1:1 med farin, hvis du synes. Men, smagen af det mørke muscovadosukker er fantastisk og giver en lidt dybere og mild lakridsagtig eftersmag. Prøv det!

Drømmekage: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg længe til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret, tag gryden af varmen og tilsæt mælken, så det køler let af. Bland hvedemel med bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt rundt i dejen og tilsæt mælkesmørret ad to omgange. Fordel dejen i en bradepande (25 x 30 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 min. til den er gylden og giver efter ved let tryk.

Kokostopping: Varm i mellemtiden smør, kokosmel, rørsukker, muscovadosukker og mælk op i en lille gryde. Lad det småsimre i ca. 10 min til en sej karamelmasse. Når kagen har bagt de 25 minutter tages den ud af ovnen og kokostoppingen fordeles i et jævnt lag ovenpå kagen. Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den færdig i ca. 5 min. Lad kagen køle af i formen.

VELBEKOMME!

Find flere opskrifter på:

Redigeret og klippet af: Annemette Voss
Music:

21 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here