Se flere opskrifter fra MasterChef Ekstra – Lær at lave maden på

Risotto er en af de opskrifter som er nem at ramme forkert med. Risene bliver ofte enten for bløde, eller for rå. Der skal tid, teknik og tålmodighed til, for at opnå et perfekt resultat.Thomas Castberg viser hvordan man laver en lækker risotto med svampe, og hvordan den får den helt rigtige italienske konsistens.

Fremgangsmåde: Snit skallotteløj og svits dem i en gryde med lidt olie. Kom risottoris ned i gryden til løgene, og lad dem sviste til de bliver klare. Hæld hvidvin over risene og lad det koge ind. Tilsæt hønsefonden lidt ad gangen, indtil risene er ved at være møre. Rens svampene og steg dem på en pande ved høj varme. Svampene vendes i risottoen, og derefter tilsættes en god mængde parmasan-ost. Risottoen er klar, når konsistensen er cremet men stadig en anelse flydende. Smag til med persille.

Ingredienser:
Risottoris
Skalotteløg
Hvidløg
Smør
Persille
Parmesan
Hønsefond
Timian
Diverse svampe

Udstyr:
Kasserolle
Grydeske
Rivejern

Du kan også finde flere opskrifter på

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here