Der er nogle rester, der altid ender i bunden af grøntsagsskuffen. En af dem er kål. I den her video kommer jeg med tre forslag på, hvordan du får brugt de sidste rester kål. På den måde slipper du for madspild – og det er jo både godt for miljøet og for din økonomi.

★ Opskrift 1: Bagt rødkål med gedeost og bacon (2 personer)
0,5 rødkål
2 spsk. olie
4 skiver bacon
75 g gedeost
2 spsk. honning
15 valnødder

Fjern de yderste rødkålsblade. Skær fire tykke skiver (cirka 1 cm). Pensl med olie. Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Top med smuldret gedeost. Bag i 10 minutter mere.

Steg bacon sprødt. Rist valnødderne på en tør, middelvarm pande i 5 minutter. Hak valnødderne groft.

Top rødkålen med honning, valnødder og bacon.

(Opskriften kommer fra min kogebog ’Mad for begyndere – mere grønt’.)

★ Opskrift 2: Stegt spidskål med citron og oliven (2 personer)
0,5 spidskål
4 spsk. olie
1 øko-citron
1 dl sorte oliven
1 tsk. salt
1 nip peber

Del spidskålen i kvarte. Steg den i olie på en varm pande i cirka 5 minutter. Bag spidskålen færdig i ovnen ved 150 grader i 5 minutter.

Hak oliven groft.

Riv skallen fra citronen. Kom citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Pisk sammen. Bland med oliven og hæld over den færdigbagte spidskål.

★ Opskrift 3: Stegt spidskål med brunet smør (2 personer)
0,5 spidskål
2 spsk. olie
1 rødløg
1 bundt dild
2 spsk. kapers
0,5 tsk. Salt
125 g smør

Del spidskålen i kvarte. Steg den i olie på en varm pande i cirka 5 minutter. Bag spidskålen færdig i ovnen ved 150 grader i 5 minutter.

Hak rødløg og dild fint. Bland i en skål med kapers og salt.

Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel.

Hæld smørret i skålen og bland sammen. Hæld over den færdigbagte spidskål.

(Opskriften findes også på min madblog Frk. Kræsen:

★ Find flere opskrifter på min madblog Frk. Kræsen:
★ Find mere information om min kogebog på Saxo:
★ Læs mere om madspild:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here