Det er begyndt at bliver meget populært at droppe kødet. Nogle familier vælger at have kødfrie dage, også kaldt vegetardage, mens andre vælger det fuldstændigt fra. Der findes to forskellige begreber for folk der ikke spiser kød: Veganere og vegetarer. Men mange folk kender ikke forskellen på de to. Så hvis du overvejer, om du skal droppe kødet, skal du også overveje i hvor høj en grad du vil droppe animalske produkter. I denne artikel vil, forskellen mellem veganer og vegetar, og hvilke ting du skal være opmærksom på, blive beskrevet.

 

1Vegan

Det at være veganer er en form for livsstil, hvor man så vidt som muligt undgår alle former for udnyttelse af dyr i form af føde, tøj og så videre. Man spiser altså ikke kød, animalske produkter som mælkeprodukter, æg og honning. Deres føde er derfor plantebaseret. Derudover køber de ikke tøj lavet af uld, pels og skind. Nogle veganere er også imod at holde husdyr.

Der findes inden for veganisme, undergrene, heriblandt: lakto-veganer og ovo-veganer. En lakto-vegan er ligesom almindelige veganere, men indtager også mælk, og det samme gælder ovo-veganerene de indtager alt det samme som alle de andre veganere, men de spiser også æg.

 

Back

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here