Opgave 1:

Vis i et videoklip, hvordan de to virkelighedsforståelser kan udfolde sig i en og samme samtale mellem en pædagog og en mor eller mellem en pædagog og en bruger (barn, unge, voksen).

Situationen udspiller sig mellem en pædagog i børnehaven og en forældre til barnet Matilde, som ikke har haft regntøj med.
Pædagogen arbejder ud fra ideen om at der er én fælles virkelighed og alle kender denne og er enige om den, og derved enige om hvad regntøj indebærer. Moderen til Matilde har en ide om at alle har deres egen virkelighed og derfor er der ikke nogen fælles definition på begrebet.

Ude i virkeligheden er regntøj, i dag mange forskellige ting, soft-shell dragter, regntæt thermo-tøj og regntøj i klassisk forstand. Derfor er det ude i virkeligheden vigtigt at pædagogerne i praksis tænker over de to virkelighedsforståelser, og derved at det ikke kun er deres syn på tingene der er det rigtige.
Vores egen kommunikation var uproblematisk, da vi først fik endelig styr på den faglige definition. Eksemplet er en udfordring at få filmet, da det er noget man i sin dagligdag ikke altid er bevidst om hvilken virkelighedsforståelse man har, og hvordan det kommer til udtryk.

1 COMMENT

  1. Ingen kommentarer – bortset fra, at det ville have været mere interessant, hvis det var pædagogen, der kommunikerede ud fra multir-vers-opfattelse, da det er jer som professionelle, der 'skal' besidde denne kompetence. Og det ville være endnu mere interessant, hvis samtalen var lidt længere, da det ville give anledning til at demonstere multi-vers-opfattelsen som en del af en længere dialog.
    VH – OSN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here