Der er mange penge at spare, når man shopper, hvis man tænker sig om, før man begynder sin shoppingtur. For mange er det en social aktivitet, og det betyder, at man nemt ender ud med at gøre noget dumt. Med shopping er konsekvenser typisk kun finansielle, men det er nu også noget, der har stor betydning, når nu de fleste danskere bruger det meste af deres vågne timer på at tjene penge. Dårlige køb koster altså i sidste ende tid, og uden tid har du ikke noget liv. Ved at spare penge kan du derimod spare tid, så læs med her, hvor vi forklarer 4 måder, du kan spare penge på shopping.

Den aller bedste måde du kan spare penge på, når du shopper, er ved at købe mindre. Det giver jo sig selv, men den her simple måde at shoppe på er trods sin enkelthed langt den bedste måde at spare penge på. For nogle handler shopping udelukkende om at bruge penge, mens det for andre kan være en afstressende oplevelse, som har værdi, selv når man ikke køber noget.

Hvis det du shopper efter er noget, du er helt sikker på, du vil købe i sidste ende, så er det jo med at finde det sted, det er billigt. Den bedste måde at gøre dét på er typisk ved at handle online, hvor du jo har nemt ved at sammenligne priserne på den samme vare i forskellige butikker. Her kan du nemt finde en Mos Mosh t shirt på tilbud. Tøj til kvinder er især noget, der kan findes billigere, hvis man holder øje med konkurrenterne i stedet for bare at købe tøjet det første sted, man får øje på det.

En anden mulighed når du shopper efter tøj er at at gå på jagt efter garn i stedet for. Billigt garn og et par strikkepinde er alt, du har brug for, hvis du gerne vil lave dit eget tøj – og det er bestemt også en god måde at spare penge på. Modsat det første råd vi gav, får du altså her rent faktisk noget ud af din shopping i sidste ende. Det er også vigtigt at huske på, at de penge du sparer er skattefri, så når du sparer det, der svarer til en enkelt timelønning, så er det altså to timers arbejde, du reelt sparer.

Sidst men bestemt ikke mindst bør du overveje at skrive en indkøbsseddel, før du tager af sted hjemmefra. Det er en meget god måde at sikre, at man ikke køber alle mulige ting, man reelt ikke har brug for, men man mister selvfølgelig meget af selve shoppingoplevelsen, hvis man ikke lige netop går rundt og ser på, hvad der er bag alle vinduerne. Du kan dog kombinere indkøbslisten med punkt nummer to, så du sætter en regel for dig selv om kun at købe de ting, der står på din liste.