Når du skal have en lille ny guldklump, kan det være en jungle at bevæge sig rundt i butikker fyldt med alverdens babyudstyr. Vi giver dig gode råd, så du kan være lidt på forkant, når baby melder sin ankomst. Det er aldrig til at vide, hvornår det sker, men der er enkelte ting til baby som du bør have på plads i god tid.

 

Find en barnevogn der passer til familiens behov

En barnevogn er næsten fuldstændig uundværlig. Det er her at dit barn vil sove det meste af tiden, efter fødslen, ikke mindst når der skal soves middagslur. Når du køber en barnevogn, kan du med fordel også købe en lift, som passer til den valgte vogn. Hvis du er mere til en kørepose, fås den i forskellige størrelser, så du også kan tilpasse den vognen. Liften eller køreposen vil gøre det lettere for dig, at fragte dit barn frem og tilbage under søvnen uden at skulle vække det. Husk at være opmærksom på også at købe gode og komfortable madrasser, så du sikrer, at din baby får optimal søvn samt den rette fysiske udvikling.

 

Vugge eller tremmeseng

Dit barn skal også have et sted at sove, i hjemmet. Her kan i gøre jer mange overvejelser om i vil bruge en vugge eller en tremmeseng. Der skal selvfølgelig først og fremmest være plads til den model i vælger. Mange nyfødte børn har brug for tryghed og derfor kan det være fornuftigt, ikke at købe en seng, der er alt for stor til baby. I en mindre seng vil det også være nemmere for dit barn at holde varmen. Hvis i som forældre beslutter jer or en vugge, kan den let og problemfrit flyttes rundt, hvis i ønsker at barnet sover tættere på jer. Tremmesengen kan bruges i længere tid, da den er markant større, som en start kan i eventuelt placere liften eller køreposen her i, for at skabe tryghed for baby.

 

Gør puslebordet klar til brug

Det er vigtigt at du har de nødvendige ting klar til plejetiden. En plejetid kan være en rigtig god oplevelse mellem forælder og barn, hvis puslebordet er komfortabelt og rart at ligge på. Der skal tages mange beslutninger når man får en lille ny, og valget af puslepude er bare endnu et. Puslepuden fås i mange forskellige materialer, og her må man tage en beslutning om, hvilken der passer bedst ind og dækker de nødvendige behov.

Husk også klude, stofbleer og salve til babys mås.

 

Gør brug af svagt lys

Hvis barnet skal sove på eget værelse forholdsvis hurtigt, bør du overveje at investere i en lille lampe der kan give svagt lys. Lyset skal du bruge, hvis baby vågner om natten og under amningen. Et svagt lys sikrer at baby ikke bliver trukket helt ud af søvnen. Skal du amme dit barn, vil en blød og lækker lænestol ved siden af babys seng være fordelagtig, så du ikke skal bevæge dig mere end højst nødvendigt, når dit barn igen er faldet til ro.

 

Gør pusletasken klar til sygehuset

Du bør have godt styr på indholdet i pusletasken inden du tager på fødegangen. Pusletasken skal indeholde alt det, som du med sandsynlighed vil få brug for, når den lille guldklump melder sin ankomst. Det kan blandt andet være sutter, stofbleer, almindelige bleer og meget andet. Husk babys allerførste sæt tøj og eventuelt hue, vanter og overtøj til hjemturen, så baby kan holde varmen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here