5 måder du kan støtte dit yndlingsband

Vi har alle et band eller to, som vi er virkelig glade for. Musikere der gennem deres arbejde giver os glæde og livslyst, når vi har aller mest brug for det, samt stemningsmusik til fester, film og andre gode f’er, der ikke på nogen måde ville være noget værd uden den helt rigtige musik. Det er derfor forståeligt, hvis du har lyst til at støtte dem i så høj grad, som du i din situation har mulighed for. Vi vil her beskrive fem måder du kan støtte dit yndlingsband, så de både financielt har mulighed for at fortsætte og bliver endnu mere motiverede til at fortsætte med at producere deres magiske stemningslyde.

Den bedste måde du kan støtte dem, både for dig og for dem, er at tage til deres koncerter, hvis de altså er store nok til at holde den slags. Hvis de er mindre kendte musikere kan du eventuelt finde ud af, hvor de spiller live og så give dem en øl der, eller du kan hyre dem til private arrangementer som fødselsdage og brylluper. Det er de færreste musikere, der kan leve af deres musik, så det kan gøre en stor forskel for dem at spille til selv mindre begivenheder.

En noget billigere måde at støtte dem på er at købe deres plakat, t-shirts, kasketter og andre ting med deres logo fra officielle butikker. Du kan også købe et stort antal plakater og så hænge dem op – selvfølgelig lovligt, medmindre du har lyst til at hjælpe dem mens du er til gene for andre, men den slags vil vi bestemt ikke opfordre til.

Den mest åbenlyse måde du kan hjælpe dem er ved at købe deres album og singles, enten digitalt gennem hjemmesider som iTunes eller fysisk i butikker eller webshops. Du hjælper dem også ved at afspille deres musik på YouTube, især hvis du klikker på relevante reklamer. Det er dog værd at nævne, at du gør dem en bjørnetjeneste af den oprindelige betydning, hvis du klikker på reklamer, der ikke interesserer dig – det kan nemlig resultere i, at de mister de penge, de ellers ville have fået gennem YouTube.

En gratis måde du kan støtte dem er ved at fortælle venner og familie om dem, så de også har en chance for at opleve bandet og vurdere, om det er noget, de kan lide. Du gør desuden din familie og venner en tjeneste, så længe du ikke presser for hårdt på og accepterer, hvis de ikke har samme smag i musik som dig.

En anden gratis måde at støtte dem på er gennem sociale medier som Facebook og Twitter, hvor mange alt for ofte bliver svinet til i stedet for at få den ros, de fortjener. Sig hvad du synes om deres musik, så de ved, at de bliver værdsat.