Uanset om man er barn eller voksen, er det vigtigt, at man har den helt rigtige skoletaske. Der findes et kæmpe marked for skoletasker, og når du skal vælge en til dig selv eller dit barn, er der en lang række faktorer, der er vigtige at overveje. Herunder får du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter den perfekte skoletaske.

Det skal du være opmærksom på

Hvis du ønsker en skoletaske, som skal være behagelig at bære, skal du overveje at købe en rygsæk fremfor en skuldertaske, da vægten således kan fordeles. Uanset om du køber en rygsæk til dig selv eller dit barn, er det vigtigt, at den passer til ryggen på bæreren. Derfor kan det være en stor fordel, at den kan indstilles, så den placeres korrekt på kroppen og fordeler vægten lige. Hvis du ønsker maksimal støtte, anbefales en rygsæk med brystrem. Ved køb af rygsække til børn bliver muligheden for indstilling også en væsentlig fordel, så barnet har mulighed for at vokse og samtidig fortsætte med at bruge rygsækken. Det er vigtigt at kroppen ikke overbelastes, og det gælder i særdeleshed for børn. En hovedregel er, at skoletasken med alt indhold ikke må veje mere end 10-15% af barnets vægt.

Afprøv inden køb

Der findes ikke noget værre end et fejlkøb, og derfor er et af de vigtigste råd at afprøve inden køb. For rygsække er det særligt vigtigt, da et fejlkøb kan få ubehagelige følger såsom ondt i ryggen eller gnavemærker. Derfor anbefales det, at du afprøver med vægt, inden du køber, da du således ved, at den passer til dig, når du får dit skoleudstyr i. På den måde undgår du fejlkøb, som du ellers ville fortryde senere.

 

Ny trend: Outdoorrygsække bruges som skoletaske

Flere og flere vælger i dag outdoorrygsække fremfor de traditionelle skoletasker, som vi kender fra tidligere. Det skyldes ikke mindst, at de er udstyret med en fantastisk komfort, som sikrer så god støtte, at de også kan bruges på længere rejser eller vandreture. Udover komforten er de også udstyret med en ekstrem god rummelighed og ruminddeling, som gør det nemt at holde styr på sine ting. Der findes mange store producenter af disse typer rygsække, som er udviklet til at skåne ryggen og give de bedste betingelser, hvis man har dem på over længere tid. Det store marked består blandt andet af populære brands såsom The North Face, Lowe Alpine og Thule. Hvis du ønsker en skoletaske med høj komfort, som samtidig har et lækkert design, er en The North Face rygsæk det oplagte valg. I bybilledet ser man i dag mange bære en The North Face rygsæk, hvilket i høj grad skyldes deres moderigtige designs og høje funktionalitet. Uanset hvilken outdoorrygsæk du vælger, vil du ikke fortryde det, da de både yder høj komfort, funktionalitet og flot design.