Det kan være overraskende svært at finde brugte Mercedes biler til salg, fordi de er så populære. I de senere år er Mercedes vokset ud af sit image som en ”gammelmands bil”, og til at blive anerkendt som en bil med stil og elegance. Det er derfor, du ikke finder mange af dem til salg. Hvis en Mercedes bliver sat til salg, er det sandsynligvis fordi ejeren er for gammel til at køre det!
Det kan altså være lidt af en udfordring at finde den perfekte Mercedes der opfylder dine behov. Det kan du dog vælge at se som en god ting. Når du køber Mercedes, køber du en raffineret bil, som ligesom Porsche har holdt den samme stil og kvalitet i årenes løb, og kun har ændret på mindre detaljer! Mercedes-teamet har ikke gjort det, fordi de er dovne, men fordi de ved hvad der virker, og hvordan man får funktion til også at have stil.
Mercedes biler er nu blevet populære hos de fleste mennesker. De er elskede af både de unge og de gamle. Det skyldes, at Mercedes har karisma og charme, som ingen andre bilproducenter kan komme tæt på. Peugeot har gjort sig nogle gode forsøg mod samme målgrupper, men må stadig kæmpe hårdt. En Mercedes-bil har en helt særlig aura omkring sig. Når man ser en parkeret Mercedes på en parkeringsplads, kan man ikke lade være med at stirre på den. Når en Mercedes når op bagved dig på vejen, har du en tendens til at trække over og lade den passere forbi dig. Der er ikke mange andre biler der har sådan en nærmest royal rolle i folks øjne, og det er det, der gør Mercedes til en god bil at købe.
Jeg har en ven, og i hans yngre år kunne han starte samtaler med piger bare ved at sige, at han havde en Mercedes. Det plejede at få mig til at grine, fordi jeg vidste hans bil var lidt en skrotbunke og tydeligvis var blevet misbrugt fra det øjeblik, den forlod fabrikken. Han var stadig i stand til at imponere pigerne, og tage dem med på køreture. Det viser bare, hvor meget charme en Mercedes har.
Mercedes har bevist sig selv både på og uden for banen. Den har vist succes i McClaren Formula One-team i mange år, hvilket har styrket Mercedes’ image og fortsætter med at gøre det. Mercedes stopper ikke bare der: de tager hvad de har lært fra racerbanen, og de anvender det på de almindelige biler. Det har betydet at bilerne er blevet ufatteligt lettere at håndtere, og har en helt fantastisk ydeevne. Deres pålidelighed stammer også fra de høje krav der er til den slags i racersport.
Som sagt har stilen ikke ændret sig meget i årenes løb, og de ændringer de har foretaget, har kun været forbedringer der er kørt igennem omfattende tests og vindtunneleksperimenter. Ting bliver kun ændret, hvis det kan bevises at de formår at øge præstationen og/eller bilens benzin-økonomi, så du får flere kilometer på literen.