Sådan bliver du den ultimative minimalist

Minimalisme er en ting, der er begyndt at blive mere og mere populær både her i landet og verden over. Det er der god grund til, da det både giver mere mentalt overskud og hjælper med at holde budgettet – to ting, de fleste i vores moderne, hektiske verden kan have gavn af. Vi kan dog godt lide at se på, hvor langt ud man kan føre et koncept, før det går galt, så du skal ikke regne med, at du får nogle specielt praktiske tips i den her artikel. Du får til gengæld nogle meget skøre tips og en masse information, som du formentlig aldrig får brug for, hvis du da ikke har det med at smide ubrugelige facts til højre og venstre, når ordene alligevel vælter ud af munden på dig. Uanset hvad, så synes vi, at du skal læse med her, hvor vi beskriver, hvordan du bliver den ultimative minimalist.

I de varme lande kan man leve med meget mindre. Den ultimative minimalist ville rende nøgen rundt, men så begrænser man selvfølgelig ret meget sin frihed til at rejse rundt. Shorts eller badetøj er trinnet lige over, hvor man kan nøjes med en enkelt én af slagsen, som man så bare vasker, når man er i bad. Det bliver ikke meget nemmere, men det er stadig ikke optimalt i mange sammenhænge – især hvis man gerne vil omgås andre mennesker. Hvis man virkelig vil, så kan det dog godt lade sig gøre med så lidt, men hvis du tilføjer to eller tre t-shirts eller skjorter og køber dig et ekstra par shorts, så kan du klare dig stort set hvor som helst, så længe der er et tropisk eller subtropisk klima.

Med masser af brunt fedt kan du såmænd også klare dig i et land som Danmark, hvor vi, som du jo nok ved, tit kommer under frysepunktet om vinteren. Brunt fedt kan man opbygge ved at udsætte sin krop for ekstrem kulde, men det er nok bedst at undersøge det nærmere, før du går i gang. Det er nemlig farligt, hvis man ikke ved, hvor meget man kan holde til, hvor tit, hvor længe eller hvordan man skal forberede sig. Der findes desuden en bestemt form for meditation, der udnytter vejrtrækningsøvelser til at justere ens kropstemperatur, så man kan klare sig i både meget varme klimaer og meget kolde klimaer i lange perioder uden problemer.

En anden måde du kan blive lidt mere minimalist end nogen andre, du nogensinde har hørt om, er ved altid at have ørepropper i. Det er en anden slags minimalisme, som ikke har noget med tøj eller ejendele at gøre, men hvor man derimod forsøger at begrænse, hvor mange indtryk man får – i det her tilfælde udelukkende ved at reducere end høreevne.