Hvis du ikke har en million eller to i banken, så har du formentlig også gavn af at lave et budget, der både holder og hjælper dig med at spare penge op. For nogle er det eneste mål at kunne få pengene til at løbe rundt, selv hvis det betyder, at de ikke kan spare penge op. Det gælder jo nok især dem, der har store lån eller lån med høje renter, hvor det er en god ide at betale dem tilbage så hurtigt som muligt, da det kun bliver sværere og sværere med tiden og kun kommer til at tage længere tid, hvis man forsøger at spare penge sammen samtidig med at man tilbagebetaler lånet. Her gælder det altså om at bruge så få penge som muligt og bruge resten af ens indtægter til at betale tilbage på ens lån. Det er især i sådan nogle tilfælde at et budget skal holde og overholdes, da det ellers kan ende rigtig galt, hvor man måske endda bliver nødt til at tage endnu et lån for at dække nogle uforudsete udgifter, der med en smule planlægning måske ikke ville have været uforudsete. For at hjælpe med den slags har vi her samlet nogle råd til, hvordan du planlægger dit budget med fokus på de ellers uforudsete udgifter.

En af de helt store syndere for dem, der har bil, er stenslag. Det er jo helt sikkert en uforudsigelig udgift, men det gælder kun, hvis man forsøger at sige med 100% sikkerhed, om det sker. Du kan altså ikke regne det ind i et månedligt budget, men det er alligevel noget, der er så stor risiko for, at det bør regnes ind. Det bedste du kan gøre er at finde statistikker, der giver dig en ide om, hvor stor sandsynligheden er per kilometer eller time, man kører. Så kan du gange det med, hvor langt eller hvor længe du kører, hvorved du får et godt estimat af, hvor mange gange du skal af med penge til reparation af stenslag og lægge nok penge til side hver måned.

Hvis din bil bryder helt sammen, så bliver du formentlig nødt til at bruge penge på at købe en ny bil. Eller rettere, en brugt bil – det giver i hvert fald ikke mening at bruge penge på en helt ny bil, når man allerede har store lån, der hurtigst muligt skal betales tilbage. Om du køber en brugt peugeot eller ford gør jo nok ikke den store forskel, og det er stadig vigtigt, at du er komfortabel i bilen og at den har alt, hvad du har brug for. En frustrerende bil øger stress, og i sidste ende er dit helbred mere værd end de ekstra penge, du ender med at betale i renter ved at købe en lidt dyrere bil.