Tidens Mode – mode og livsstil fra 1880’erne til 1960’erne

I “Tiden i moden” følger forfatteren Anne-Grete Steckhahn med rammene at beskrivelser og et enestående illustrationsmateriale de forskellige modeidealer og livsstilen i perioden fra 1880’erne til 1960’erne.

Bogen tager sin begyndelse i slutningen af 1800-tallet, kaldet klunketiden i Danmark. Vi følger derpå de skiftende moderetninger fra tiden omkring år 1900 med den organiske art nouveau-stil sig i såvel profil som detaljer, 1920’erne med det nye slanke kvindeideal “la garconne”, hvor blev der danset charleston-dans i knækorte og op gennem 1930’erne frem til Anden Verdenskrig med de mange omsyninger af bl.a. herrejakkesæt fra 1930’erne til spadseredragter til kvinderne.

Efter krigen kom der i 1950’erne helt nye modesignaler med teenagere, der ikke skulle iklædes samme tøj som deres forældre, men foretrak helt nye veje både med musik, livsstil og tøj, og Amerika blev toneangivende. Efter ungdomsoprøret i 1968 blev moden mere individuel, og med idealer som tilbage til naturen, “make love, not war” skabte moden enkle, praktiske, men blomstrede kjoler, og kvinder begyndte, sammen med unisex-moden, at bruge benklæder med lukning foran.